Selasa, 4 Oktober 2016

Pekasam pelengkap hidangan

Kita sambung gambo tentang makanan lagi. Ampunkan hakak. Semua lauk mendebarkan pandangan dan rasa. Pedas dan lazat...haha. Jangan pulak pelik tengok kuah sup kat bawah tuh ye. Tu namanya masak bening kulat (cendawan). Cendawan leper takdok, kita ambik yang tirus..haha. Jadiklah ada rasa cendawan jugak. Sambal totok pedas. Bilis dan cili padi bersatu - meletop. Ayat menyampah..jangan marah kak Monie..haha. Yang bawah sekali, ikan pekasam you. Tapi tak pasti jenis ikan yang dah hadam masuk dalam perut nih. Memang sedap terangkat. Lengkap hidangan simpel tapi hangat. Haha...Layankan aje. 


Tiada ulasan:

Tahun 2020 yang mencabar

Assalamualaikum sahabat blogger semua. Lama kan tak bersiaran! Sebabnya lum sempat masukkan gambar baharu dalam pc. DAN perlu menulis untuk...