Gara-gara penangan rancangan Masterchef, hidangan dari chef Florence menjadi rujukan untuk ku memasak asam pedas ala Baba dan Nonya. Kebetulan lama nak buat asam pedas yang betul-betul best. Cari barang kat pasar Satok, pastu ketang-ketung kat dapurlah gamaknya - maka terhasillah asam pedas ikan pari dan bendi. Jangan lupa makan ketam goreng sekali yer (selalunya masak berair dan pedas-santan ke apa). Hidangan hujung minggu kami baru nih, taraaa...lihatlah gambar pelbagai sudut..hehe
Satu penghijrahan yang membawa seribu makna kehidupan yang penuh suka dan duka. Daripada situlah kita belajar dan terus belajar untuk bersyukur dan memaknakan kehidupan...
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tahun 2020 yang mencabar
Assalamualaikum sahabat blogger semua. Lama kan tak bersiaran! Sebabnya lum sempat masukkan gambar baharu dalam pc. DAN perlu menulis untuk...
-
Assalamualaikum semua. Sempena hari cuti pekerja nih sepatutnya boleh pergi bercuti ke mana-mana, tetapi tak sempat nak rancang. Jadinya per...
-
Spesis rambutan ni comel jer, kecil dan manis. Kata penjual, ni namanya rambutan laici - comel saiznya macam laici jugak. Rasanya tak pernah...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan