Isnin, 28 Mei 2012

apam mekar resepi chef

Sementelah pergi ke kelas membuat kek cawan - red velvet- coklat cheese - coklat ganache, sempat kubertanya pada chef, macam mana nak buat apam mekar aka senyum yang sebetul-betulnya. Bahan-bahan lebih kurang sama, apa yang penting, kerjasama!..hehe.. takdelah.

hmmm sedapnya...red velvet

kek coklat ganache

satu lagi, yang kiri sekali, kek coklat cheese..
Apa yang penting, kita kena rehatkan adunan selama setengah jam barulah dibubuh pewarna dan diletakkan dalam kertas cawan. OO.. macam tu ye Chef, baru kufaham. Selepas ni, bolehlah kubuat banyak-banyak dan kembang-kembang semuanya. Lalu kubuat keesokan harinya, alhamdulillah menjadi...kombang jadinya.
telah dingap oleh encik suami...

inilah hasilnya dari jarak dekat..

dari jarak jauh...

3 ulasan:

Ummu Madihah berkata...

Wah Su, sudah boleh tukar profesyen nampaknya!!

Suhana dbp swk berkata...

takdelah puan, suka2 pergi kelas..murah pun murah (RM60 utk belajar 3 kek tuh)..pastu dpt ilmu baharu..seronok jugak..

Aida Salleh berkata...

wahhh murahnya dik...best best...nanti bleh ajar akak plak kan? :-)

Tahun 2020 yang mencabar

Assalamualaikum sahabat blogger semua. Lama kan tak bersiaran! Sebabnya lum sempat masukkan gambar baharu dalam pc. DAN perlu menulis untuk...