Selasa, 27 September 2011

daging hitam..

Salah satu lauk yang dihidangkan ialah daging hitam (masak kicap ala rendang). Hidangan ni ditempah khas dan dibuat oleh bapa angkatku. Hidangan daging hitam yang dibuatnya memang terbaik. Sebab itulah ku berani meminta bapak untuk membuatnya. Melalui perkiraan bajetnya, daging 15 kilo cukup untuk dihidangkan kepada 200 orang tetamu. Tetapi, tak cukup rupanya dek kesedapan hidangan tersebut. Lain masa, bajet akan dilebihkan demi kepuasan tetamu, insya-Allah. Terima kasih bapak dan mak yang bertungkus-lumus menyediakan hidangan ini.
dah siap masak-hendak dimasukkan dalam bekas sebelum dibawa ke pejabat..

buang minyak dulu di permukaan atas...

Tiada ulasan:

Tahun 2020 yang mencabar

Assalamualaikum sahabat blogger semua. Lama kan tak bersiaran! Sebabnya lum sempat masukkan gambar baharu dalam pc. DAN perlu menulis untuk...