Selamat pagi untuk minggu ini (minggu senyum selepas dapat gaji)...hehe. Tak sabar rasanya nak bercuti minggu depan. Maklumlah nak 1 Mei kan-cuti Hari Pekerja. Takde cerita yang menarik sangat minggu lepas. Sempat memasak spageti udang (sebab ayam dan daging takde-belasah jer). Bawang merah pun kebetulan habis. Hmm..harap-harap sedap ler masak kali nih.
|
bahan-bahan ringkas dan mudah disediakan, guna separuh pes kimball, udang, bawang putih dicincang dan daun bay |
Masak udang seketika, pastu tumis bawang putih, masukkan ½ botol pes tomato jenama Kimball (i suka), masukkan tomato cincang, udang dang gaul sebati. Agak-agak dah masak, masukkan daun bay, kacau-kacau dah pun siap untuk dihidang. Jemput makan yer.
|
dah pun siap..letak bebola bakso yang dipotong empat, boleh jugak tambah cili api... |
|
dah siap...letas atas spageti dan buh keropok ikan (hmm betul-betul lidah Melayu..haha)... |
Tiada ulasan:
Catat Ulasan