Selasa, 18 Oktober 2011

antara bahan-bahan nak buat air katira...

Kalau di Johor nih tak sah kalau tak minuum air katira. Air katira ni istimewa sebab campuran
susu dan aksesori lain yang diminum sejuk memang sedap dan dapat membasahi tekak berkali-kali. Antara aksesorinya seperti gambar di bawah.
fungus putih...

perlu dihancur kecil-kecil dan rendam...
bubur caca sagu halus-direndam sekejap..

bubur caca kering..
sagu halus...
kembang semangkuk...rendam dengan air panas...nak buh cincau, nata de coco, laici, biji selasih dan lain-lain pun boleh,
terpulang kepada individu. Air masak akan dicampur dengan pewarna hijau dan susu cair-gaul dan buh aksesori yang disukai...letak ais..perghh..memang sedap..

Tiada ulasan:

Tahun 2020 yang mencabar

Assalamualaikum sahabat blogger semua. Lama kan tak bersiaran! Sebabnya lum sempat masukkan gambar baharu dalam pc. DAN perlu menulis untuk...