Khamis, 9 Jun 2011.
Dek kerana sakit kepala, kumerebahkan diri dahulu,
mandi dan solat Maghrib. Kemudian, kugagahi untuk
ke dapur. Cadangnya nak masak puyuh (pemberian
adik ipar-terima kasih) petai berlada (bahan-bahan
memang ado).
Hasil kentang kentung di dapur, maka berhasillah
puyuh masak potai berlado (lado macam ado tak ado jer).
Tak lupa masak nasi dan sediakan telur masin.
Maka menyantaplah kami dengan seleranya-alhamdulillah.
Satu penghijrahan yang membawa seribu makna kehidupan yang penuh suka dan duka. Daripada situlah kita belajar dan terus belajar untuk bersyukur dan memaknakan kehidupan...
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tahun 2020 yang mencabar
Assalamualaikum sahabat blogger semua. Lama kan tak bersiaran! Sebabnya lum sempat masukkan gambar baharu dalam pc. DAN perlu menulis untuk...
-
Assalamualaikum semua. Sempena hari cuti pekerja nih sepatutnya boleh pergi bercuti ke mana-mana, tetapi tak sempat nak rancang. Jadinya per...
-
Spesis rambutan ni comel jer, kecil dan manis. Kata penjual, ni namanya rambutan laici - comel saiznya macam laici jugak. Rasanya tak pernah...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan