Khamis, 11 Ogos 2011

Menu Ramadan hari ke-10

Dapat ke Goebilt lagi semalam. Lagipun dah lama tak ke sana. Takde ikan yang menarik untuk dimasak. Jadinya beli ikan merah dan cuba buat sup (I cuba buat sendiri tau-ikut resepi gak) yang tak guna rempah sup segala bagai. Hanya buh halia, lengkuas, serai, tumis bawang putih dan merah, asam keping (geluguq), tomato dan lobak merah. Alhamdulillah sedap gak kat tekak ni (maaflah kalau tak kena rasa pada encik suami - ampun bang). Inilah sup yang termampu kubuat - ado ko. Pastu potong buah mangga dan makan sikit kek lapis pemberian kawan (jangan risau - hak ni halal sebab tak guna butter golden churn - dah tengok bahan mereka sebelum nih).
nampak macam tak sedap jer..tapi bolehlah lalu kat tekak ni..hehe

mangga (asam) pembelain bapak, mak...

kek lapis pemberian kawan...

Tiada ulasan:

Tahun 2020 yang mencabar

Assalamualaikum sahabat blogger semua. Lama kan tak bersiaran! Sebabnya lum sempat masukkan gambar baharu dalam pc. DAN perlu menulis untuk...